Način rada

Dečiji Inovacioni Centar bavi se edukacijom dece i mladih iz oblasti robotike, programiranja i elektronike.

Naš program je namenjen za učenje programiranja i robotike od najranijeg uzrasta. Posebno osmišljen od strane Lego eksperata za rani razvoj dece i profesora tehničkih fakulteta u Beogradu tako da na najbolji način probudi interesovanje za ove nauke pružajući zabavne i privlačne mogućnosti za istraživanje i učenje, i sve to obrađujući teme koje su deci poznate i bliske.

Naš princip rada zasniva se na STEAM (science, technology, engineering, art, mathematics) filozofiji koja podrazumeva uključivanje svih pomenutih nauka u proces učenja, povezivanje već stečenih iskustava i znanja, kao i korišćenje naučenog za rešavanje izazova u svakodnevnom životu.

Igra je osnova za pravilan razvoj svakog deteta. Igra je zapravo način na koji deca počinju da uče i stiču osnovne veštine i znanja. Kroz igru oni razvijaju govor, uče šta su emocije i na koji način da ih dožive i kontrolišu, stiču socijalne veštine, razvijaju kreativnost i maštu.

Sve što je “servirano” kroz igru deca shvataju kao zabavu i u tome uživaju.

Zbog svih benefita koje igra donosi, naša osnovna ideja je da se što više igramo a da kroz tu igru upoznajemo osnovne principe robotike i programiranja.

Naravno, u zavisnosti od starosne grupe sa kojom radimo i pristup je drugačiji kao i “ozbiljnost” igre.

Kako to postižemo na časovima?

Najpre se roboti slažu po uputstvu. Nakon što sklopljenog robota programiramo i vidimo šta sve može da uradi puštamo mašti na volju. Deca dobijaju slobodno vreme da osmisle i konstruišu unapređenu verziju svog robota. Kakvih sve tu konstrukcija bude. Kakavih ideja i osmišljenih scenarija.

Novi Beograd

Španskih boraca 36a/2
11 070 Novi Beograd

Beograd

Đure Jakšića 3 - Stari grad
11 000 Beograd

Novi Sad

Železnička 32
21 000 Novi Sad

Prijepolje

Aranđelovačka 11
31 300 Prijepolje

Pančevo

Mite Topalovića 10
26 000 Pančevo